Çfarë është e destinuar të jetë e jotja, do të ndodhë!

Çfarë është e destinuar të jetë e jotja, do të ndodhë!

237
0

Ndoshta edhe ti je luftëtare. Lufton kundër kohës, me planet e Universit, hedh poshtë gjithçka që duket e gabuar. Dhe nëse nuk mund të marrësh kontrollin e situatës, tronditesh nga ankthi.

 

Sa herë përpiqemi të fitojmë një luftë që tashmë është humbur (paraprakisht)? Sa shpesh përpiqemi, pavarësisht nga gjithçka, të marrim atë që bota nuk është (ende) e gatshme të na japë? Sa shpesh i nxitojmë gjërat dhe përpiqemi t’i bëjmë gjërat të ecin sipas planit tonë?

 

Sa nga këto beteja përfunduan të humbura? Dhe kemi marrë një mësim. Ajo që është menduar për ne, me siguri do të vijë.

 

E vërteta është se jeta nuk zhvillohet gjithmonë sipas pritshmërive tona. Në disa momente do të duket se jeta është e përsosur. Sidoqoftë, në minutën tjetër, gjithçka mund të përmbyset.

 

Ne mund të dashurohemi dhe të besojmë se duhet të jemi me këtë person për pjesën tjetër të ditëve tona. Sidoqoftë, këto janë vetëm pritje. Një ditë gjërat mund të ndryshojnë dhe ne do të shikojmë se si shembet marrëdhënia, e cila dukej se do të zgjaste përgjithmonë.

 

Ne mund të ndërtojmë karrierën që Universi ka ëndërruar dhe kërkuar. Ne do të ngrihemi dhe do të biem. Pas pak do të largohemi përsëri, por në një drejtim tjetër.

 

Duke përjetuar të gjitha këto momente në jetë, ne nuk mund t’u përgjigjemi të gjitha pyetjeve që po na vërtiten në kokë. Ne nuk mund të arrijmë në fund të së vërtetës, ne jo gjithmonë e kuptojmë se çfarë është e drejtë dhe çfarë jo. Ne nuk mund ta parashikojmë të ardhmen.

 

Ndonjëherë thjesht duhet të besojmë. Besojmë në fuqinë e universit dhe në veten tonë. Ne duhet të vazhdojmë të ecim përpara në rrugën tonë. Ajo që është e destinuar të jetë pjesë e jetës sonë me siguri do të kthehet tek ne. Edhe nëse nuk do të ndodhë kur e presim, përsëri do të ndodhë.

 

E vërteta është se nëse një person është menduar të jetë pjesë e jetës sonë, me siguri do të jetë pjesë e saj. Dhe nëse një marrëdhënie me dikë ka përfunduar në mënyrë të pakthyeshme, kjo do të thotë vetëm se është hapur një vend për marrëdhënie të reja dhe reale.

 

Ju mund të pushoheni nga puna. Por, përsëri, ju do të keni mundësi të reja për karrierë dhe rritje profesionale. Planet tuaja do të ndryshojnë vazhdimisht, sepse jeta nuk ndalet.

 

Kur të ndodhë e gjithë kjo, ju mund të keni frikë, mund të shqetësoheni. Mund të duket sikur ajo që po ndodh po shkatërron tërë botën tuaj deri në themel. Ju mund të bërtisni ose të qani, përplasni grushtat në tryezë nga zemërimi.

 

Ju mund të filloni të dyshoni në vetvete dhe të fajësoni Zotin për gjithçka. Çfarëdo që të bëni në këto momente, nuk do ta ndryshojë të vërtetën. Dhe mbani mend: kur diçka në të cilën ne kapemi me gjithë forcën tonë largohet nga jeta jonë, një vend për diçka më të mirë shfaqet në të.

 

Ajo që është menduar të jetë pjesë e jetës sonë do të vijë tek ne. Kjo mund të marrë pak kohë.  Ne mund të largohemi nga ajo që është menduar të jetë pjesë e jetës sonë, mund të humbasim për ca kohë. Por e juaja patjetër do të kthehet tek ju.

 

Ju nuk duhet të shqetësoheni aq shumë dhe duhet ta lini veten të shkojë, duke u përpjekur të merrni kontrollin e të pakontrollueshmes. Nuk duhet të vuani 24 orë në ditë dhe të bëni një pyetje si: “A mos më ka harruar Zoti?” Ju nuk duhet të mendoni se nuk jeni mjaft të mirë nëse dëshira juaj nuk është përmbushur.

 

E gjithë kjo nuk është e vërtetë. Ju nuk duhet të humbni kohë dhe energji në të gjitha ato gjëra që ikin. Ju duhet të shkoni përpara dhe të besoni se gjërat më të mrekullueshme do të ndodhin së shpejti në jetën tuaj.

 

Ne jo gjithmonë do të kemi përgjigje për të gjitha pyetjet. Jo gjithçka që ndodh në jetë do të duket e duhura. Jo gjithçka do të shkojë sipas planit. Por kjo nuk do të thotë aspak se nuk do të gjejmë atë që po kërkojmë.

 

Ajo që është menduar të jetë do të vijë tek ne. Njerëz, mundësi, punë, pasion dhe shpresë. E gjithë kjo do të shfaqet në kohën e duhur. E gjithë kjo do të ndodhë kur të jetë e destinuar. Kur të jemi gati për këtë.

 

Jo të gjitha betejat kanë kuptim. Ndonjëherë është më mirë të largoheni, dhe të pranoni. Nuk ka kuptim të harxhoni jetën tuaj duke u shqetësuar dhe të përpiqeni të kontrolloni atë që është jashtë kontrollit.

 

Ndonjëherë thjesht duhet të lësh atë që nuk është menduar të mbetet në jetën tënde. Bëni vend për diçka të re. Besoni dhe lërini gjërat e duhura të kthehen tek ju.