Britania e Madhe miraton vaksinën e dytë kundër COVID-19

Britania e Madhe miraton vaksinën e dytë kundër COVID-19

155
0

Agjencia Rregullatore për Barnat në Britaninë e Madhe  ka miratuar vaksinën e dytë që do të përdoret kundër COVID-19

Vaksina  AstraZeneca, me emrin e koduar AZD1222, është zhvilluar nga Universiteti i Oksford.

Rezultatet e testeve klinike të kësaj vaksine kanë treguar se ajo është 90% efektive për të parandaluar koronavirusit, thuajse të njëjtin mbrojtje si vaksinat  të Pfizer dhe Moderna