Brenda tribusë indoneziane ‘Dani’ (Foto)

Brenda tribusë indoneziane ‘Dani’ (Foto)

318
0

Këto fotografi japin një paraqitje të shkurtër të jetës me tribunë indoneziane ‘Dani’, praktikat e të cilit përfshijnë gruan që i pret majat e gishtave, për të simbolizuar vdekjen e një anëtari të familjes. Njerëzit e largët nga Lugina e Baliem, Highlands of West Papau, në Indonezi, u zbuluan vetëm në vitin 1938, në mënyrë krejt rastësore. Fotografi Markus Roth kaloi një javë me ta duke zbuluar kuzhinën e tyre, aftësitë bazë jetësore dhe ritualet. Markus gjithashtu ishte dëshmitar i festivalit të tyre të derrit, ku fisi vrau kafshën dhe me krenari e tregoi atë. Markus, nga Pulheim, Gjermani, tha: “Një nga gjërat mahnitëse ishte mumja e Kurulusit, e cila thuhet të jetë së paku 370 vjeç. Është një luftëtar veçanërisht i suksesshëm dhe i frikësuar, i ruajtur në shtëpinë e burrave në fshat dhe u tregohet vizitorëve me shumë krenari. Më thanë se luftëtari ishte stolisur me një gjerdan për çdo armik të vrarë dhe ‘Dani’ zakonisht ruajnë luftëtarët e tyre më të suksesshëm”