‘BE është e shqetësuar, Elbasani është bërë Medelini i Europës’

‘BE është e shqetësuar, Elbasani është bërë Medelini i Europës’

276
0

Portali që raporton vazhdimisht nga Brukseli, New Europe, sjell disa detaje se përse Shqipërisë nuk i hapet rruga për në BE.

Shkrimi mban vulën e Kasandrës, insajderi legjendar që ka shkruar jo pak herë për Shqipërinë.

Sipas shkrimit, Shqipëria po bllokohet nga BE për shkak të problemit me drogën.

Kasandra thekson se qyteti i Elbasanit është kthyer në Medelinin e Europës.

  • Shqipëria ka problemin e përhershëm të prodhimit të narkotikëve që nuk mund të kapërcehet nëse Tirana nuk i jep Brukselit prova të padiskutueshme se qyteti i Elbasanit nuk është më Medelini i Europës. Kjo është e vështirë, jashtëzakonisht e vështirë, por jo e pamundur. Megjithatë, nuk duhet të ketë dyshim se do të duhen vite… shumë vite’.

 

  • Sot BE i ka dhënë përparësi fillimit të negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, dy vende që janë institucionalisht të dobëta në terma e parapërgatitjes për anëtarësim në BE, çka nënkupton se blloku nuk është gati të zgjerohet’.