Babai i tij është miliarder, pse i riu vendosi të jetojë me...

Babai i tij është miliarder, pse i riu vendosi të jetojë me qira në një apartament në periferi dhe përdorë transportin publik çdo ditë?!

355
0

Fridman është djali i personit të 11-të më të pasur të Rusisë, por askush nuk e njeh pasi ai jeton më qira në një apartament me dy dhoma në periferi të Moskës për 500 dollarë në muaj dhe përdor metro për të shkuar në punë çdo ditë.

 

“Unë ha, jetoj, fle dhe vishem me gjithçka që fitoj vetë,” tha Fridman, 19 vjeç, babai i të cilit, Mikhail Fridman, ka një pasuri prej 13.7 miliardë dollarësh, sipas Indeksit të Bloomberg Billionaires.

 

I riu Fridman u kthye në Moskë vitin e kaluar pasi mbaroi shkollën e mesme në Londër. Pesë muaj më parë, ai krijoi SF Development, një shpërndarës me pesë të punësuar dhe 405 mijë dollarë të ardhura. Një biznes tjetër që ai ka shpërndan produkte nargjilesh në restorantet e Moskës.

 

Dhe më pas ekziston BloggerPass, një firmë e marketingut në internet që është e gatshme të debutojë muajin tjetër.

 

Edhe pse nuk ka përfituar financiarisht nga babai i tij ai ka përdorur lidhjet dhe njohjet e tij. SF Development shpërndan produkte në dyqanet me pakicë të babait të tij, përveç klientëve të tjerë.

 

Fridman nuk e sheh atë në atë mënyrë, duke thënë se menaxherët nuk do të vendosin mallra në rafte vetëm sepse ai është djali i pronarit.

 

Kjo formë e privilegjuar e sipërmarrjes ende qëndron në një vend ku titanët e biznesit shpesh punësojnë fëmijët e tyre për t’u mësuar atyre nuancat e të bërit biznes në Rusi. Pastaj ka nga ata që tashmë po transferojnë pasuri tek trashëgimtarët e tyre.

 

Në nivel global, ultra të pasurit po përgatiten të fillojnë transferimin më të madh të pasurisë në histori. Rusia qëndron e qartë sepse korniza ligjore e vendit ofron pak mbështetje për ata që kërkojnë të kalojnë pasurinë tek trashëgimtarët e tyre. Përkundrazi, mjedisi i biznesit të vendit varet nga marrëveshjet dhe garancitë joformale.

 

“Babai im më tha që në vendin tonë biznesi dhe politika janë ndërthurur thellësisht,” tha Aleksandri, duke shtuar se babai i tij i thoshte gjithmonë se ai planifikon ta transferojë pasurinë e tij në bamirësi. “jam rritur me mendimin se nuk do të trashëgoja kurrë ndonjë pasuri.”