AZGANI I VALLEVE EPIKE

AZGANI I VALLEVE EPIKE

339
0

Artistit dhe politikanit, Azgan Dardan Haklaj.

 

Sa herë urdhër merr nga toka

Ta kthesh vallen në bajrak

Unë kam parë se shqiponjat

Zën e xhelozohen pak.

 

Dhe pse janë krijesa ere

Mbrapa teje vin` në shesh

Vallja jote trill pranvere

Prille lulesh mbjell mes nesh.

 

Shputë e këmbës zgjon baladat

Maj e gishtit çel një gur

Historia shfleton datat

Dhe ngjit veten në flamur.

 

Brënda saj dhe vallja jote

Gjysma fllad e gjysma erë

Dashuri në kohra shqote

Shpirt azgan nën shtatë ylberë.

 

Vetëm diellit ja shkel synë

Herë mbi skenë e herë mbi letër

Liliputët, shkojnë e vijnë

Por artistët janë gjë tjetër.

 

Kohrat zgjojnë me tupana

Dhe vetveten kthejnë në mite

Kush thotë s’ka “Valbonë” Tirana

Është gabim sot e kësaj dite.

 

Ajo rrjedh prej krojesh mali

Lumë prej ëndrrash e prej loti

Që nga sytë e këtij djali

Gjer atje ku shqip flet Zoti.

 

Sa herë urdhër merr nga toka

Ta kthesh vallen në tufan

Unë kam parë se dhe shqiponjat

Marrin krahë nga ty Azgan.

 

AGIM BAJRAMI

Durrës

1
2
3
4
5
6
Shperndaje