Anija e zhdukur prej 90 vitesh rishfaqet në Trekëndëshin e Bermudës, e...

Anija e zhdukur prej 90 vitesh rishfaqet në Trekëndëshin e Bermudës, e pabesueshme çfarë gjejnë brenda (FOTO)

220
0

Pak ditë më parë, autoritetet kubane gjetën një anije pranë një zone ushtarake në Havanë. Kur ata u përpoqën të komunikonin me ekuipazhin, ata kuptuan se barkë ishte krejtësisht bosh dhe i përkiste një epoke tjetër. Emri i anijes është “Cotopaxi”, një emër që do të kujtoj më me përvojë për t’u lidhur me Trekëndëshin e Bermud. Anija u nis më 29 nëntor 1925 nga Charleston, në South Caroline, në Kubë, me një ekuipazh prej 30 burrash, të cilët u zhdukën të gjithë. Anija po transportonte një sasi të madhe pambuku, por nuk arriti  kurrë në destinacionin e saj. Pak ditë më vonë, kryeministri i atëhershëm i Kubës, Calamé, hapi një hetim për të hetuar zhdukjen e anijes. Por deri para pak ditësh askush nuk kishte ndonjë ide se ku ishte. Salvador Cruz, një ekspert amerikan, tha se është një zbulim vërtet i pabesueshëm, një dorëshkrim është gjetur në strukturën që tregon përvojat e intenerarit. Ky dorëshkrim i përkiste kapitenit Chris Fioxi.

Cruz deklaroi: “Është e rëndësishme të kuptojmë se çfarë ndodhi. Sigurisht që jemi përballur me një fenomen të pabesueshëm, pa precedentë historikë. Shumë fise të Amerikës së Jugut besojnë se kjo është një shenjë e fatit, një referencë ndaj Trekëndëshit të Bermudës që ne të gjithë e imagjinojmë, plot me mistere dhe forca mbinatyrore. Sot ndoshta kemi dëshminë përfundimtare që mund të japim çdo shpjegim për shumë ngjarje misterioze edhe sot pa përgjigje.