Alarm i kuq në spitalin e Vlorës, infektohen brenda ditës me Covid...

Alarm i kuq në spitalin e Vlorës, infektohen brenda ditës me Covid 10 mjekë dhe infermierë

204
0

3 mjekë ( kirurg dhe anestezist ), 6 infermier dhe një sanitare e sallës së kirurgjisë së Spitalit Rajonal të Vlorës janë testuar dhe kanë rezultuar pozitiv më coronavirus këtë mëngjes. Sipas burimeve pjesa tjetër e stafit nuk i është nënshtruar testimit edhe pse ka mes tyre staf i cili ka shfaqur simptoma.

 

Pavarësisht kësaj situate, ende nuk ka asnjë vendim për bllokimin e ndërhyrjeve kirurgjikale të urgjencës. Risku i infektimit masiv të personeli shumë i lartë,  ndërkohë puna ende vijon në këtë repart.

 

Në spitalin Rajonal të Vlorës, në katin e katërt edhe pse nuk është spital Covid- 19 , rezulton se ka të shtruar pacient më coronavirus që trajtohen.