A e dini se Greonlanda…

A e dini se Greonlanda…

217
0

  • Eshte ishulli mё i madh i Botёs
  • Se 85% e siperfaqes eshte e mbuluar me akull
  • Se pёrket njё Danimarkesa dhe ndodhet 3000 km larg saj.
  • Se ka qenё dikur e gjelbёr
  • Se ka kryeqytet, qyettin Nuuk, qe ka 18’000 banor
  • Se ka 56000 banor
  • Se eshte e pasur me naftё, minerale tё rralla, gaz natyror dhe uran.
  • Se kerkohet te blihet nga USA

 

 

Shperndaje