8 rregullat bazë për të shmangur gripin ose për ta kaluar atë...

8 rregullat bazë për të shmangur gripin ose për ta kaluar atë sa më lehtë…

50
0

 

 

Stina e të ftohtit dhe gripit ka ardhur me fillimin e motit të ftohtë. Një person mesatarisht ka 2 deri në 4 ftohje në vit, dhe ndërsa të gjithë përdorin çajra ose ilaçe që kanë në shtëpi, është jetike të kujdeseni për veten për një shërim të shpejtë ose më mirë për të mos u sëmurë asnjëherë.

Shumë njerëz marrin pushim nga puna ose për të anuluar planet kur janë ftohur ose sëmurë. Pa pushimin e duhur trupi juaj nuk mund të rregullohet ose të forcojë sistemin e tij imunitar.

Parandalimi i fillimit të të ftohtit dhe forcimi i sistemit tuaj imunitar kërkon gjumë të rregullt, shtrirje dhe ushtrime të rregullta dhe një dietë të shëndetshme. Këtu janë 10 mënyra për të praktikuar kujdesin ndaj vetes gjatë sezonit të ftohjes dhe gripit, disa prej të cilave janë të dobishme për parandalimin dhe shmangien e sëmundjes, por të gjitha do t’ju ndihmojnë të arrini një shërim të shpejtë:

 

Flini shumë

 

Lani gjithmonë duart

 

Merrni vitaminën C të përditshme

 

Hani ushqime të shëndetshme