7 shenja paralajmëruse që niveli i estrogjeni është shumë i lartë

7 shenja paralajmëruse që niveli i estrogjeni është shumë i lartë

655
0

 

Ndonëse është një nga hormonet më të rëndësishme, si niveli i lartë ashtu dhe niveli i ulët i estrogenit shoqërohet me jo pak shqetësime në organizmin e femrës. Çrregullimet hormonale mund të jenë shkak i kilogramëve të tepër, qimeve në fytyrë, kuhatjeve të humorit e shumë problemeve të tjera, por më poshtë Living do të listojë 10 shenjat që tregojnë se niveli i estrogjenit është shumë i lartë.
1. Gjinj të fryrë dhe të ndjeshëm
2.Mosfunksionim të gjendrës së tiroides.
3.Luahtje humori. Rritja e ndjenjës së ankthit dhe depresionit
4. Fryrje gjymtyrësh . Në rast se dhe një unazë ju shtrëngon në gisht dhe nuk arrini t’i jepni një shpjegim përse duart mund të jenë fryrë, mund të jetë faji i estrogjenit.
5. Akumulimi i dhjamit vetëm në zonën e barkut dhe vështirësi për të humbur peshë. Sipas Dr Northrup kjo është shenjë e dominancës së estrogjenit.
6. Mungesë përqëndrimi dhe humbje kujtese
7. Endometrioza. Kjo sëmundje mund të ketë shkak fillestra nivelin e lartë të hormonit femëror.