Lëngu i portokallit, përtej shijes së mirë që ka, ai ka një përmbajtje të lartë të vitaminave, të cilat shërbejnë si një kurë e vërtetë për sëmundje të veçanta, ku përfshihen gripi dhe të ftohurat.
Lëngu i portokallit është i pasur me vitaminë C dhe flavonoide, të cilat e forcojnë sistemin imunitar dhe e bëjnë atë të aftë për t’u përballur me virozat e dimrit.
Disa nga përzierjet më të mira të portokallit janë:
Portokall, xhenxhefil dhe spec djegës– për këtë përzierje ju nevojitet lëng portokalli, ujë, xhenxhefil i grirë, shafran Indie dhe spec djegës. Këta përbërës hidhini në një mikser dhe lërini të vlojnë për 5 minuta. Preferohet të konsumohet i ngrohtë.
Portokall dhe çaj kamomili– përzieni disa copëza portokalli me çaj natyral të kamomilit, dhe konsumojeni atë në mëngjes dhe në mbrëmje.
Portokall, hudhër dhe xhenxhefil- përzieni lëngun e portokallit me hudhër të grirë dhe xhenxhefil dhe konsumojeni atë në formë të tekes. Preferohet që të konsumohet në mëngjes dhe mbrëmje