10 gjërat që duhet të dini para se të vizitoni Kinën

10 gjërat që duhet të dini para se të vizitoni Kinën

179
0

Eh, Kina. Shtëpia e një kulture të madhe, ushqimeve të shijëshme dhe produkteve jo-origjinale.

Dakort, duke i lënë shakatë mënjanë, Kina është një vend mahnitës dhe besoj se është dëshira e shumë prej jush që ta vizitojnë të paktën njëherë. Por fillimisht duhet të keni dijeni për disa gjëra të çuditëshme përpara se ta vizitoni.

1.Planifikimi është thelbësor!

Siguro që të dish datat e festave kombëtare sepse në këto ditë të caktuara ka turma të mëdhaja njërzish dhe është e pamundur të lëvizësh nëpër qytete.

  1. Transporti

Ndërsa transporti publik në Kinë është shumë funksional, makineritë ku ju bëni pagesën nuk kthejnë resto kështu që siguroni ta bëni pagesën fikse.

3.Bakshishet refuzohen

Kamarierët nuk pranojnë bakshishe në Kinë, kështu që duhet të paguani shumën fikse të vaktit tuaj.

4.Koha e ngrënies

Nëse dikush ju fton për të ngrënë drekë ose darkë ai paguan por duhet të siguroheni që të tregoheni i përpikët me oraret. Njerëzit kinez janë si orë zvicerane për oraret.

5.Gjuha

Do ta keni të vështirë të gjeni një person që të komunikoj anglisht me ju. Mënyra më e mirë për të komunikuar përveç gjuhës së shenjave është të shkarkoni ndonjë aplikacion që iu ndihmon me përkthimin e gjuhës.

  1. Jo Google, jo Facebook

Aplikacione të tilla si Youtube apo Facebook janë të bllokuara nga qeveria e këtij vendi dhe për rrjedhoj nuk funksionojnë. Duhet të shkarkoni aplikacione të tjera në rast se nuk doni që të mos ndani asgjë nga pushimet me miqtë tuaj.

  1. Njërëz të sjellshëm

Njerëzit që jetojnë në Kinë njihen për sjelljen e tyre të mirë dhe për bujarinë e tyre. Ata janë shumë social dhe gjithmonë janë aty për të ndihmuar.

9.Lindjet i kontrollon qeveria

Ndryshe nga vendet e tjera ku mund të krijosh familje kur të duash,çiftet në Kinë duhet të aplikojnë 3 muaj përpara se femra të jetë shtatzanë në menyrë që të kenë fëmijë.

10.Festivali ku konsumohet mishi qenit

Edhe pse mund të konsiderohet negative, kinezët organizojnë një festival të caktuar ku gatuajnë mish qeni dhe e konsumojn

Pergatiti: Klodiana Hilaj

loading...