1 në 4.7 miliardë gra! Nëna lind 6 binjakë në 10 minuta

1 në 4.7 miliardë gra! Nëna lind 6 binjakë në 10 minuta

190
0

Një grua në Hjuston të Teksasit ka lindur 6 binjakë, 2 vajza dhe 4 djem. Thelma Chiaka i solli në jetë vogëlushët e saj të premten në mëngjes, në Spitalin e Gruas në Teksas.

Të gjashtë foshnjat kanë lindur ndërmjet orës 4.50 dhe 4.59 të mëngjesit me pesha që variojnë nga 1-2 kg.

Foshnjat janë në gjendje të qëndrueshme dhe do të vazhdojë të mbikëqyret në njësinë e kujdesit intensiv neonatal. Nëna ende nuk iu ka vendosur emra të gjithë fëmijëve të saj.

Shansi për të lindur 6 binjakë është 1 në 4.7 miliardë femra.

Në vitin 1968, një grua në Birmingham lindi gjashtë fëmijë në të njëjtën kohë. Në lindje morën pjesë 28 punonjës mjekësorë. Në vitin 1983 Janet Walton gjithashtu hyri histori sepse lindi 6 binjakët e parë në botë. Ajo ishte nga Liverpooli.